De fleste ledere ønsker at være motiverende ledere, og tror måske selv de er det. Men når de løse ender ikke hænger sammen, og problemerne lander på skrivebordet, er dette ofte ikke ,hvad dine medarbejder oplever…..

Tiden er ofte den vi giver skylder, når vi ikke behandler andre mennesker motiverende. Mange ledere forsøger ,at knække koden ved at gå på tidoptimerings-kurser, planlægnings-kurser samt indfører struktur, som sikre at man gør, som man skal- for at løse TIDEN!

Trenden i erhvervslivet i dag er, at jo mere du er bagud, jo flere strukturer, huskesystemer eller lavpraktiske regler, forsøger du at bruge, på at sikre du blive bedre til ,at have styr på din tid som leder. Hvorefter mangle ledere rammes af stress, eller begrænses til kun at køre “sikkerhedsledelse”, som på ingen måde får lederen til at udfylde sit fulde potentiale, ej heller får medarbejderne til at synes om sin leder.

Men hvorfor????? TID er, hvad du gør den til! hvis du mangler tid, er det blot et symptom på, at der er noget galt! Det er vigtigt at arbejde med det, der er årsagen, i stedet for at opfinde flere arbejdsopgaver for at fikse tiden. Alt stammer fra den holdning man har til tiden,og hvordan man prioritere den.

At være en motiverende leder handler om at have overskud. Uden tid kan du ikke have overskud.  Hvis man ønsker at være motiverende leder, skal man beslutte sig for at være tro mod det, hvilket betyder at du bør ændre dine holdninger og prioriteringer, omkring tid og er klar til at tage nogle nye og andre valg omkring dem. Det betyder, at der, hvor du måske har et image som en stærk leder med stort drive, mange bolde i luften og en der klarer alt for alle, nu prioriterer at dit image er mindre værd ,end at være en motiverende leder for sine medarbejdere ,ved at fokusere på processen omkring medarbejderne. Gevinsten ved at ændre sit fokus fra sig selv til sine medarbejdere, vil give stor trivsel ikke mindst for dine medarbejdere,men også for dig selv. Det kræver stor anstrengelse at leve op til et image, man har sat for sig selv.

At ændre holdningen til tid, vil kræve du prioritere anderledes og forstår, hvad den dybere mening er med dette, da tiden er kostbar og skal den erstattes af en ny vane, skal argumenterne være i orden. De fleste tidsoptimister tror ikke man er produktiv nok hvis man ikke har “for” travlt, når fokus blot er på kvantitet ikke kvalitet, giver dette i sig selv overarbejde.

Når indsigten stiger og tiden få en anden betydning, giver det stor mening at man kommunikerer, hvorfor man forandrer, ellers kan det medføre nye kommunikations konflikter hvis andre mennesker omkring en ikke forstår forandringen.

At skrive et blogindlæg er en prioritering af tid, men hvis du bliver inspireret af at tænke over din tid, så er vi måske lidt tættere på, at have inspireret en leder mere til at fokusere på motiverende ledelse og så er det tiden værd og giver stor mening.

Forsat motiverende dag

Med venlig hilsen

Anne Ravn Grønholt