“Tænk, hvis du kunne forandre lederskabet og kulturen i din virksomhed til at være TOPMOTIVERET!!!”
  • Produktiviteten vil stige
  • Sygefraværet vil falde
  • Opsigelserne vil dale
  • Kreativiteten vil blomstre
  • Kommunikationen vil glide
  • Menneskerne vil være glade

Motivation er ikke svær, hvis man blot ved, hvordan og har de rette redskaber på hylden. De fleste virksomheder laver den fejl ,at de bruger mange penge på mange forskellige initiativer…i en god mening…Men det fører tit til demotivation, fordi det er svært at fastholde og forankre, og det der var meningen med et godt foredrag eller en god teamdag,.bliver til en dårlig oplevelse bagefter, hvis det ikke implementeres i dagligdagen.

At tænke på Motivation som noget strategisk, gør at man kan være mere præcis i sin implementering. Der er forskel på, om man implementere på Strategisk, taktisk ,eller operationelt niveau dvs. der er forskel på indsigten lederen skal have ,og det som medarbejderen har behov for.

Det vigtigste er, at man benytter sig af effektive menneskelige redskaber, og at lederen er den centrale rollemodel for processen. Leder skal trænes til at være en ledestjerne og drage sine medarbejdere med på rejsen, af ren og skær lyst….At være en rollemodel ,er de fleste lederes ønske, men i mangel af effektive redskaber…havner lederen tit i et spændingsfelt, hvor autenticiteten og menneskeligheden er svære at navigere i, derfor kræver det skarpe menneskelige værktøjer, for ikke at lande i en dårlig version af sig selv!

Motivation er ofte noget vi taler om, når det omhandler vores medarbejder…vi vil gerne have de er glade…så ved vi de producere bedst og er mere kreative..ect Det gør også at mange ledere, negligere ,hvor vigtigt det er man selv er motiveret. Medarbejderen er ofte et spejl af den adfærd og tilstand lederen har/udviser eller ikke har… Så når vi siger at motivation starter med mennesket…betyder det i virksomheden , at det er lederen, der bør trænes til at shine og udstråle motivation ,og herved trække sine medarbejdere i samme retning.

Lederudvikling er mange ting.Starter du med at blive klog på dig selv, er det første skridt på vejen. Du kan finde gratis inspiration på din persontype her: www.motivationmanagement.dk/enneagrammet.

God motiverende arbejdslyst

Anne Ravn Grønholt