Tak fordi du har besluttet dig for at være nysgerrig, ved at være en mere motiverende leder, medarbejder, kollega eller bare et helt almindeligt menneske. Hvis vi alle blot var lidt mere motiverende på vores arbejdsplads, så ville vi måske alle få mindre stress og gladere mennesker, når vi går på job? Så, hvis du starter i dag, er der blot en grund mere ,der bidrager til motivationen i Danmark –  TAK for det!

Motiveret er noget man selv bestemmer, om man vil være…Så det starter allerede fra man træder ud af døren hjemmefra. Det afgøre nemlig ,om du åbner døren på jobbet med : HEJ! eller du har besluttet dig for…at Kollegaen er en dum skid eller Chefen er mærkelig! Mærkeligt er det, at uanset om du udtrykker det i tale eller skrift, så kan man fornemme det på dit kropssprog eller dine handlinger….og så har du måske demotiveret  en ,du ikke er sur på…øv!

Motivations bloggen skulle gerne give dig små følelser af, at DU er med til at gøre en forskel og give noget til andre , når du har det godt, gør noget godt og tænker noget godt!

Som motiverende leder gør du noget godt, når du viser overskud, mangfoldighed og nærvær til dine medarbejdere. Det handler IKKE altid om , at dine skridt skal gå forrest, men dit overblik  og overskud skal være skarpest. Derfor er ledere nu til dags lidt i en klemme,, da mange lederes hverdag ofte er fyldt 120% op med operationelle opgaver, så man mister overblikket og sig selv. Som leder kan man have svært ved at forstå , at nærvær, mangfoldighed og dialog er vigtig , for at motivere medarbejderne, når man selv ikke kan overskue dette. Men husk , hvis du som leder ikke har det godt, er det sjældent dine medarbejdere har det godt. At stoppe op og forsøge at uddelegere sine opgaver sammen med medarbejderne, opfattes tit meget positivt. En medarbejder forventer ikke at lederen skal klare alt selv eller være dygtigst på alle områder, men de forventer ,du har tid og overskud til at være en god leder.

En motiverende kollega er ikke nødvendigvis en person , der GØR alt for andre. Nogle gange handler det om de små ting; At du bærer over med en sur kollega eller rummer en dum bemærkning. Det handler i den grad også om, at du forstår at det NÆSTEN aldrig handler om dig, når folk reagere underligt eller surt. Så ved ikke at være forudindtaget på , hvilken måde tingene forholder sig , hjælper du også til den gode dialog eller følelse mellem mennesker. Husk når du stiller nærværende og nysgerrige spørgsmål til dine kollegaer, føler de sig set, hørt og vigtige, fordi du gider bruge din tid på at være nysgerrig.

Husk motivation kommer indefra , så den bedste måde at motivere på, er at man selv arbejder med sin indre motivation. Når du er motiveret , så smitter det af på andre. Når du virker som en der er glad og motiveret, vil andre mennesker gerne have fat i det samme, så  begynder du at drage, og livet bliver bare lettere , når du er glad. Så start endelig i dag med at give en glad version af dig selv, DET ER MOTIVERENDE!

Tak fordi du tog dig tid til at læse bloggen….

Motiverende tanker herfra

Anne Ravn Grønholt