7. Eventyreren

Syvere er optimistiske og iderige mennesker, der er motiveret af alt, hvad der er nyt og spændende. Eventyrere vælger helst at se tingene fra den positive vinkel og oplever, at verden er fuld af muligheder. De bryder sig ikke om at blive holdt fast af aftaler og procedurer og kan blive helt paniske ved tanken om, at de ikke har et valg. Livet skal være sjovt og interessant, derfor er Syvere eksperter i at give alle oplevelser en positiv betydning, og de er hurtige til at se muligheder for nye eventyr. De kan lide at lægge fantastiske planer, som ikke nødvendigvis bliver realiseret. De har en udadvendt, medrivende begejstring, som af andre kan fortolkes som overfladiskhed. Syvere har ofte et ungt udseende, fordi sorger og byrder har en tendens til at forbigå deres opmærksomhed.

Roller:
Generalisten, tusindkunstneren, vidunderbarnet, dilettanten, feinschmeckeren, den livfulde, idemageren, livsnyderen.

Du er muligvis en Eventyrer, hvis du kan genkende følgende

 • Du fascineres nemt – af mennesker, oplevelser og alt det nye.
 • Du søger efter stimulering og kan i perioder næsten helt undvære
  søvn.
 • Du har et ønske om at forblive i godt humør og er god til at peppe en stemning op.
 • Du sørger for at have mange muligheder, og du frygter at blive begrænset.
 • Du kan undres over mennesker, som oplever livet problematisk og tungt.
 • Når du har kontakt med dybe eller smertefulde følelser, har du nemt ved at give dem en forklaring og slipper derved smerten.
 • Du anvender din charme som første forsvarsværk og undgår ofte konflikt ved at snakke dig ud af det.
 • Du har en formidabel evne til at sætte ideer og emner sammen på en ny måde.
 • Dit hoved er fyldt af ideer og planer, og du har det fint med ikke at nå dem alle.

Karakteristika

 • Sjov, eventyr, spænding og oplevelser
 • Fokus på muligheder nu og i fremtiden
 • Idéskabende, optimistisk, motiverende
 • Glad, ungt udseende, let/flyvsk kropssprog, ofte visuel

Basal frygt:
At lide afsavn og blive fanget i smerte (være begrænset).

Basalt ønske:
At være glad, tilfreds og opfyldt.

Bidrager med
Syvere er meget entusiastiske og har altid en god idé eller en plan i ærmet. De er gode til at se det positive i situationen og smitter andre med deres optimisme og engagement.

Trives bedst med
Syvere trives bedst med nyskabelser, udvikling og valgmuligheder. De holder af miljøer uden for faste dagsordner, hvor der dagligt ændres retning og skabes nye tiltag.

Ved stress
Når Syvere er pressede og føler sig begrænset, mister de deres overblik, alle deres ideer og har kun øje for detaljen og på at forbedre det, de arbejder med lige nu. De kommer i kontakt med vrede og kan opleves fordømmende over for andre eller sig selv.

Ved Tryghed
Når Syvere er ressourcefulde og hviler i sig selv, bliver de mere private, indadvendte og eftertænksomme. De trækker sig tilbage, samler viden, nyder at reflektere og tænke tanker om livets mysterier i fred og ro.

Den personlige Udviklingsvej
Syverens udviklingsvej går gennem at slippe fikseringen på at lægge planer og tænke på fremtidsmuligheder, og i stedet være til stede i nuet, uanset hvad det indeholder. Hermed udvikles den særlige evne til at forholde sig nøgternt til virkeligheden, og Syveren vil opleve at få kontakt til det særlige aspekt af essenstilstanden, hvor der er en næsten overnaturlig sansning i nuet, som er en kilde til uendelig glæde og indsigt.

Din last: Grådighed – Planlægning

Din gave ved udvikling: Nøgternhed – Sansning