HVAD ER MOTIVERENDE LEDELSE

Motivation Management, også kaldt motiverende ledelse, er det underliggende gitter, der garanterer motivationens implementering på alle niveauer i din virksomhed. Så selv om lederen er central for udviklingen, er medarbejderne lige så vigtige for, at man kan udvikle sin virksomheds- og lederstil til at være mere menneskelig, motiverende og autentisk.

Motiverende ledelse er ikke noget, man kan gøre alene, og derfor har man behov for at have en proces, hvor man får indsigt og redskaber til at implementere motivation i dagligdagen hos sin medarbejder, i sit team eller virksomhed.

Motiverende ledelse har fokus på at opbygge og udvikle mennesker på en naturlig og enkel måde, så det giver lederen overblik, tid og overskud, samt gør medarbejderne oprigtigt glade.

Motiverende ledelse flytter IKKE fokus fra performance og resultater, men tilføjer noget og stabiliserer produktiviteten af de ressourcer, vi har i virksomheden generelt, via indre motivation.

Motiverende ledelse er som livets træ, som sættes i proces. Ligesom at et træ vokser, når det først er plantet, så vokser motiverende ledelse.

Motiverende ledelse har 4 fokusområder, der løber som en rød tråd gennem hele processsen

Indsigten

Man har behov for en del indsigt, så man har et ordforråd, når man enten skal til at gå på opdagelse, eller man skal forandre noget.

Strategisk

Motiverende ledelse kan ikke implementeres i virksomheden uden strategisk fokus. Øverste ledelse, som er det strategiske niveau, er en væsentlig og nødvendig del af denne udvikling.

Værktøjerne

Menneske-, proces- og strukturværktøjerne skal alle være til stede. Nogle genbruger vi fra virksomheden, dog starter vi altid med menneskeværktøjet for at skabe indsigten. Et menneske-værktøj kan være Enneagrammet, som jeg først behandler sidst i processen til fordel for at skabe et overblik over processens helhed først.

Processen

Der er ingen motiverende ledelse uden processen; den er afgørende. Når man starter processen, stopper den aldrig. Den vokser og bliver kun bedre og bedre.